Michaela Osberg

image

Hur länge kommer ni att bo kvar i Turkiet? Trivs du? Hur tycker du att det är att köra i istanbul? För visst är det där ni bor? 🙂 

Well, just nu så bor jag i Sverige men pendlar hit fram och tillbaka av olika anledningar sen denna sommaren. Jag menar vi har ju vårt hus här som vi har bebott in oss i sen förra sommaren, och jag har saker här osv. Men förtillfället så ”bor” jag i Sverige och pendlar fram och tillbaka. Lite här och lite där. Har dock befunnit mig här i Turkiet i snart 2 månader, och kommer befinna mig här ca 2 månader till då jag ska föda här pga att Loret ska kunna vara närvarande vid födseln utav bebis nr 2 som är beräknad den 14e september.

Hmm.. Jadu haha.. att köra i Istanbul är lättare än vad jag trodde haha! Tog ju körkort nu i somras i Sverige på 2 veckor, och klarade uppkörning samt teori på första försöket! Så stolt över mig själv! Har ju alltid tänkt att jag e för trög och varit rädd för teorin och därför aldrig tagit tag i de. Men med bebis nr två bakandes i ugnen så kände jag att de var dags! Kändes så jobbigt de första året här när vi hade Chafför och hela baletten.. så jobbigt, man va liksom beroende utav någon annan hela tiden och sen va det dyrt! Så nu har vi faktiskt köpt en bil, loret har ju inget körkort och kör själv inte bil men att köpa en bil här kändes nödvändigt för oss dels för att de sparar mer pengar i slutändan och för att jag hellre kör själv då folk här kör som ”idioter” rent ut sagt! Men de går hur bra som helst, får mycket bra respons av folk som åker med mig att jag kör bra och inte är rädd liksom utan tar för mig och anpassar mig bra!

Det ända som är jobbigt är ju själva trafiken, att man måste anpassa sig lite ”när” man ska ut o köra för bilköerna här är inte nådiga! Bara antalet bilar som passerar tullarna in till stan är 7 MILJONER om DAGEN! Och ca 9-10 MILJONER måndag och fredag! Och tänk er, de är bara dem som passerar tullarna. Helt sjukt!

Aja, bilen vi köpte var iallafall en ”Jaguar f-pace Portfolio PLUS 2017” det är en SUV modell, och så stor och rymlig. Vi kände att denna bilen va den rätta för oss eftersom vi behöver plats nu när vi blir en till i familjen. Vi kollade först på Range Rover Sport samt deras evouqe modell. Men priserna är nästan de dubbla i Turkiet tack vare tull och skatt avgifter, och vi kände att det va för dyrt och då va bilarna dessutom begagnade och inte 2017 modeller. Vi hittade en evouqe dock som va helt ny som va lite billigare än denna men när man jämförde denna och Jaguaren så fick man mer bil och utrymme med Jaguaren! Så det fick bli en sån! Vi är så nöjda, vi älskar vår bil! Vi pratar ofta om den när vi är ute och kör! Vår lilla pärla haha! Juste, som ni ser på bilderna så gjorde vi den faktiskt matt svart med ett ”täcke” för att skydda bilens original lack eftersom bilen sen kommer säljas om vi flyttar ifrån Turkiet så när vi sen ska sälja den tar vi bort det och lacken under är NY. Vilket gör att man inte förlorar lika mycket!

Här är två bilder vi tog samma dag som vi hämtade ut bilen ifrån butiken! Kunde typ inte sluta le den dagen haha! Minns att jag kände mig så cool när vi körde där ifrån haha o dunkade ”Rihanna – Wild thoughts” de gör jag dock fortfarande haha! Kan ge er lite bättre bilder på den, men har faktiskt inte tagit några fler än! Ska se till och göra de!

kramis!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats