Q/A | Michaela Osberg
michaela

Michaela Osberg

Annons

Q/A

Hej, är fortfarande på sjukhuset och vi har fullt upp med att lära känna vårt nya lillaliv. Slänger upp en dagens fråga jag svarade på här om dagen men väntade med att publicera.

image

Hej Michaela! Har läst din blogg sen start och minns att du skrev ett inlägg om att du inte riktigt tyckte om dina bristningar som du fick av graviditeten. Hur känns det nu? Har du accepterat bristningarna eller är det något som stör dig? Kram

Hejsan! Vad kul att du varit med från början, och att du är med på tåget igen! Ja det stämmer, jag skrev om mina bristningar jag fått på magen och den känslan jag hade då har jag fortfarande.. tyvärr.. det är inget jag vänjer mig vid.. Kanske ytligt? Jag vet inte.. Jag är inte den där typiska tjejen som egentligen bryr mig. Jag kan liksom gå på stan och inte vara fixad osv och har inget behov av att vara snygg inför andra. Men jag tycker om att känna mig fin, och mina bristningar påverkar mig mycket, inte bara i offentliga sammanhang utan även i hemmet. Jag känner mig osexig, och ful när jag tar av mig tröjan. Vilket i sin tur på verkar resten.

Jag har alltid haft lite små problem med min självkänsla. Och med bristningar har det inte blivit bättre.

Lägger in 2 bilder så ni förstår vad jag pratar om. Känns lite små jobbigt då jag aldrig velat eller känt för att visa upp mina bristningar eftersom jag mår så dåligt över dem.


Jag känner mig inte alls sexig eller attraherande, känner mig ärrad. Jag vet att mina bristningar egentligen betyder något fint och de är ju så värt det. Så missförstå mig rätt. Det är bara det att jag trivs inte med dem. Dem påverkar mig. Och jag vill inte ha dem där. Har länge funderat och pratat med loret framfört allt. Loret han bryr sig inte, han älskar mig ändå och vill typ inte att jag ska ta bort dem. Men ni vet själva hur de är. Trivs man inte med något så drar det ner en, och de e det mina bristningar gör.

Har iallafall bestämt mig att den dagen vi känner att vi e klara med barn så kommer jag att göra något åt det. Har redan träffat några doktorer som har tagit en titt på dem, och dem säger att dem är ganska så djupa vilket kan betyda att jag kanske måste operera bort dem.. Men är inte där en, och det är inget som kommer ske nu. Men de är absolut något jag funderar över, och som jag pratar med loret om mycket.

Jag e trött på att redigera mina bilder som jag lägger upp på magen, vi har inte tagit några gravid foto denna graviditeten pga det skulle inte kännas alls bekvämt. Usch, tycker de e jobbigt bara jag klär av mig kläderna framför en spegel.. och stå där framför en fotograf och “försöka” se fin och glad ut skulle aldrig funka..

är de någon mer där ute som känner så? Eller är jag helt ensam? För varje gång jag pratar om det eller så med folk som kan fråga mig om mina bristningar eller när man kommit in på ämnet har alla bara sagt “men de kom ju ut av något bra” och ja, de gjorde det verkligen. Min lilla tjej e värd vartenda känsla jag känner kring mina bristningar osv, men det är något jag vill ta bort och ifall man kan varför inte göra det? Eller?

Vad tycker ni?

Kramis.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
michaela

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. P

  Känner exakt som dig, exakt det du beskriver! Önskar jag kunde bli av med mina då jag inte heller känner mig bekväm med dom.. jag känner mig liksom ful..
  Följfråga till dig som jag hade blivit jätte glad av om du kunde svara på. Jag har ett barn och är nästan rädd för att det ska bli dubbelt så värre efter en till graviditet och tanken på ett till barn kan jag inte undgå tanken om hur min mage då kommer se ut.. du som nu fått ditt andra (kanske lite tidigt att svara på) men har bristningarna från första graviditeten blivit värre under andra? Eller är det samma? Ha du fått fler eller är de de gamla som blivit större bara eller är de som första graviditeten? Tacksam för svar från nojig tjej här 😀

 2. Della

  Hej Michaela!
  Jag var överviktig i mina ungar dar och fick faktiskt också bristningar. När jag gick ner i vikt och tränade så minskades dem. Dem syns knappt plus att dem har bleknats. Undvik solarium och solen för att det förvärrar bristningar när dem är “färska” och smörj in din hud med att blanda ricinolja och kokosolja morgon/kväll. Du är jätte vacker! Kram ❤️

 3. Tara

  Måste säga att du är inte ensam om känslan, då jag har fått väldigt mycket bristningar på låren och rumpan. Min självkänsla har blivit sämre på grund av det. Jag har inte alls lätt för att ta av mig kläderna framför min man som förut. Har inte hellre självtroendet man hade innan graviditeten.
  Funderar själv att göra något åt bristningarna då jag tycker det är värt att känna sig snygg och bekväm i sig själv även andra inte tänker på det så tänker man själv på det.

Annons
stats