DET DÄR MED POTTA | Michaela Osberg
michaela

Michaela Osberg

Annons

DET DÄR MED POTTA

Alltså.. ni mammor där ute… hur får man sin lilla tjej att lära sig att gå på potta? Jag har ju ingen som helst erfarenhet av ”små barn” då jag är yngst i familjen och inte har några små kusiner eller liknande. Har en brorsdotter men har i princip bott utomlands ända sen hon kom. Hur gör man? Hur får man dem att förstå att dem ska kissa och bajsa där?

Jag köpte en potta igår, då Lila nu är ett och ett halvt år. Jag läste att man kan börja med pott träning då, så då tänkte jag ju ”de är klart vi ska göra de, inte så svårt väl?!” Japp… de är ju garanterat lättare sagt en gjort.

Jag märker när lila bajsar då hon trycker och tar i för kung och fosterland och dessutom haft en period då hon försöker dra ut på bajsandet vilket resulterar i att hon blir hård i magen och jag i min tur sedan får hjälpa henne och bajsa genom att bära henne och trycka emot mot hennes ben så hon får ut de liksom. Fattar ni vad jag menar? Haha? Vet inte hur jag ska förklara men hur som helst så då tänkte jag lika bra att sätta henne på pottan när hon behöver bajsa.

Har kollat henne som en hök, och inget spår av att hon blir bajsig tills nu på kvällen. Sitter i soffan med luna och lila leker lite med sig själv i lekrummet som ligger precis intill stora rummet. Bara en slide dörr emellan liksom. Då hör jag henne börja trycka och jag flyger upp ur soffan slänger av henne byxor och blöja och sätter henne på pottan. Tror ni inte hon slutar trycka då? Jo.. så klart. Hon kollar bara på mig med ansiktsuttrycket som säger ”vad håller du på med mamma?” Haha..

så nu har jag försökt få henne och sitta där en stund, men inte en droppe kiss eller bajs… så efter ca 30 minuter framför tvn sittandes på pottan och jag själv stundtals satt mig på den och tryckt och gjort miner och låtsas att jag kissat och bajsat med ett resultat av att hon kollar på mig som att jag är helt galen och dum i huvudet haha, så tänker jag ”skitsamma” stackarn kan ju inte bara sitta där haha… så i samma sekund som hon reser sig och går iväg ställer hon sig blick stilla och kissar mitt på golvet.. jag flyger upp igen lyfter henne i kissande stund och springer till pottan i all panik hahaha men, då undrar jag verkligen hur jag tänkte när jag gjorde så, för hon va ju redan klar när vi väl kom till pottan. De resulterade ju bara till att hon kissade ifrån de stället hon ställde sig på ändå fram till pottan hahahah…. varför tog jag inte pottan till henne tänker man ju direkt i efterhand haha… livet som småbarnsföräldrar antar jag. Ändå ganska charmigt haha.. där stod hon och kolla ner på sin kiss stråle och undra vad de va liksom, hahaha…  ja nä… tips snälla!


Kramis!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
michaela

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ella

    Köp några trosor med motiv som hon tycker om t ex “Hello Kitty”, ” Frozen” mm .Kanske kan hon själv vara med och välja ut några. Säg att det är för stora tjejer som går på pottan. Visst händer det olyckor i början men snart vänder det. Det är rätt så obehagligt att gå runt i blöta trosor nämnligen. Det där har funkade med mina tjejer , de blev torra kring 2 års-ålder.

Annons
stats