Godkväll mina fina, whats up?
Vilken dag det har varit, inget har gått som jag vill. Skulle egentligen haft photoshoot men jag var tvungen att boka om den till imorgon då jag åkte på världens jäkla värk idag…
Skit tråkigt, jag var så taggad imorse. Vart och tvättade håret och allt, kom hem satte mig på soffan svarade på ”Dagens fråga” och så kom det. Har haft några förverkar innan, men denna vart smått påverkande så jag hade nog inte klarat av att stå och posa och se fin ut så jag fick tyvärr ställa in det i sista minuten. Har istället bara legat på soffan hela dagen och tyckt synd om mig själv..
Aja, Låg på soffan och det kurrade till i magen, Loret vart också lite små hungrig så jag gjorde något utav det som fanns hemma, jätte enkelt och gott går även as fort att göra! Här kommer 9 steg för att få till denna ”tonfisk pastan, med smak av chili och vitlök”
Detta behöver du:
– Valfri Pasta
– Korssade tomater
– Bruna bönor
– En halv gul lök
– ca 12 st champinjoner
– En halv röd chili (om du gillar starkt)
– 2 vitlöksklyftor
– 2 tonfisk burkar
och
– 1 halv dl grädde
Såhär gör du:
1. förbered allt du ska använda, börja med att fylla på en kastrull med vatten som ska börja koka till pastan. sedan fin hacka löken ifall du själv inte föredrar lite större bitar. Hacka champinjonerna i önskad storlek, jag själv föredrar om du har dem lite större med tanke på att tonfisken inte har något speciellt tugg motstånd, hacka samt chilin, och riv/pressa vitlöken.
2. Därefter ser du till att öppna alla andra ingredienserna du ska använda, tömma bönorna på vattnet som finns i burkan, samt tonfisken.
3. häll i pastan i kastrullen ifall vattnet börjat koka, glöm inte och salta!
4. Sätt på stekpannan, använd gärna en lite djupare stekpanna med tanke på att det kommer bli lite såsigt. Börja med att hälla på löken, stek på den lite lätt så den får lite färg. Häll sedan på champinjonerna och halva chili bitarna. Så du får lite starkare smak på champinjonerna, krydda gärna på med lite salt och peppar också.
5. Därefter häller du på bönorna och tonfisken, stek på och tillsätt även halva massan utav vitlöken. låt steka och rör om flitigt.
6. Tillsätt de krossade tomaterna, grädden och resten utav både chilin och vitlök. rör om, och smaka av. Krydda med det som du föredrar. Jag kryddar med Aromat, lite grillkrydda, peppar och cayenpeppar för att få lite sting i det ifall inte chilin har varit tillräckligt stark.
7. Sänk värmen och låt det stå och puttra i ca 2 minuter eller mer, under tiden kan du checka av pastan om den är klar, smaka sedan av ur stekpannan igen, vill du ha det lite sötare eller älskar ketchup så kan du blanda in det i röran. för att tomat smaken ska komma fram mer.
8. Nu bör pastan vara klar, häll av vattnet och tillsätt lite smör och rör runt. Stäng av plattan för stekpannan. Du själv kan välja om du vill blanda ihop allt på en gång i pasta kastrullen, jag föredrar dock att ta separat eftersom skulle man få över så kan man värma det igen. Pasta är ju inte så gott att värma upp, men det är en smaksak!
9. Sådär, då är det bara att hugga in!
Hoppas du gillar det!
Kram /Michaela
Åh va jobbigt med värk för dig, hoppas det blir bättre ❤️
Tack för ett inspirerande recept, ska testas! 🙂
Jag är lite nyfiken, du ska föda i Turkiet va? Känns det inte sjukt läskigt att föda i något annat land ? ?
ser riktigt gott ut
Hej Michaela! 🙂
Först och främst så vill jag bara säga att du är otroligt vacker och ännu vackrare under din graviditet.
Jag har en fråga till dig eftersom du är sambo till en professionell fotbollsspelare vilket jag dejtar just nu, men här hemma i Sverige.
Hur fick ni allt att fungera i början?
Skulle du kanske kunna förklara allt i ett eget inlägg?
Om du inte redan gjort det så länka gärna, jag är ny inne i din bloggportal och hittills så älskar jag den! 🙂