ATT TA ETT GLAS ELLER INTE? | Michaela Osberg
michaela

Michaela Osberg

Annons

ATT TA ETT GLAS ELLER INTE?


image

DAGENS FRÅGA TILL ER: 

Okej hörrni, jag sitter och har beslutsångest i mitt huvud. Tänker är de bra? Är det dåligt? Är jag oansvarsfull om jag gör det? Vågar man? And so on…

Det är lördag, vi har haft besök och dagen har varit allmänt mysig. Var på Systembolaget tidigare och handlade wiskey för att bjuda min far nu när dem var här. Såg då ett rosé vin som jag köpte hem för midsommar. Men jag blev ruskigt sugen på att ta ett glas eller två idag? Är de okej?

Asså, jag tänkte ju självklart pumpa mjölk så jag har till ikväll och imorgon. Då man inte ska amma på 24 h om man druckit alkohol.

Men de är inte det som oroar mig, de e mer om det är okej? Är jag dum om jag gör det? Jag kommer ju inte dricka mig full, eller något sådant. Men tänker mer om man vågar?

Är man en dålig mamma om man gör de? Är det för tidigt? Eller är det okej att unna sig ett/två glas en lördag kväll? Vad säger ni?

Jag vet verkligen ingeting om det, och kan bara hitta att “det är ingen fara” så länge man pumpar innan. Osv..

Ångest, kan inte bestämma mig!

imageimage

(Take back beachday i Turkiet)

Kramis

❤️❤️❤️

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
michaela

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Hanna

  Tycker inte det är okej att dricka. Men det är min åsikt. Det ökar även risken för plötslig spädbarnsdöd. Jag gör inte något som kan innebära en risk för barnet. Deras organ är så små och bara tanken på att dem ska få alkohol i sig.. Inte okej i mina ögon. Om du ska dricka tycker jag personligen att pumpa är självklart.

 2. Saga

  Jag tycker du ska göra vad som känns bäst för dig 🙂 Du verkar vara en mogen och kärleksfull mamma och ska absolut inte ha dåligt samvete om du vill ta ett glas eller två. Så länge du mår bra över ditt val så go for it 😉

 3. Anna

  Min son är 11 månader & jag dricker lite vin ibland. Ett eller två glas är ok tycker jag.
  Jag har ammat honom utan att pumpa.

 4. Förstabarns mamma :)

  Enligt livsmedlverketshemsida är det okej med 1-2 glas vin under amning utan att pumpa, rådfrågade mitt BVC i veckan om just att dricka och amma och hon sa att så lite gör ingenting samtidigt som man ammar, mer kanske att man inte dricker några groggar o sen ammar direkt efter, var hos ett par vänner igår och tog 2 glas vin och ammade på kvällen och mitt barn på 4 mån påverkades inte av det, sen bytas mjölken ut hela tiden i brösten så mellan ammningarna så har det mesta av den lilla alkoholen redan försvunnit. Så ingen fara, mer vad man själv känner för och man är absolut inte oansvarig för det! Så unna dig ett glas för första gången på länge och njuut! 🙂

 5. Amanda

  Om du dricker hela flaskan har bröstmjölken ändå mindre alkohol i,sig än t.ex. yoghurt så pumpa behöver du inte göra! Men samsova och ta hand om bebis när man äe påverkad är inge bra! Men personligen blir jag inte full av ett glas vin 😝

 6. Vanja, gravid med första barnet

  Jag personligen skulle aldrig dricka alkohol i närheten av mitt barn, i så fall ska barnet ha barnvakt, även om det är en så liten mängd att man inte blir påverkad.. Jag tycker att det känns ansvarslöst och egoistiskt..
  Men det är just mina åsikter, man gör självklart som man själv känner så länge barnet inte kommer till skada! 🙂

 7. Michaela

  Jag tycker det är mycket som man trycker på mammor som man inte ska och ska göra. Vetenskapligt, så har bröstmjölk samma halt alkohol som i blodet, så om du är full har du inte speciellt många promille alkohol i blodet, säg 0.8-0.9 promille, sjävklart beroende på person, så mycket alkohol finns även i yoghurt! Och det ger man ju sina barn så jag förstår ärligt inte vart denna hets kommer ifrån… Man ska klart inte vara full när man har en liten mini hemma, men det gäller så väl mamma som pappa! Så drick ditt glas vin och njut! Ha inte dåligt samvete för sånt som någon har skapat för att pressa mammor med ditten och datten! Livet är för kort för att hetsa om sånt.

  1. Dani

   Jag har aldrig hört att man inte får dricka, det som hamnar i bröstmjölken är mikroskopiskt och inget som påverkar barnet. Det man dock pratar om är om det är sunt att dricka och ta hand om ett barn, man sover djupare och kanske inte vaknar om bebisen gråter osv osv. Du vet vad du gör och om det är så att du får ångest är det nog inte värt det. Jag hade inga problem med att dricka ett glas första tiden. Jag njöt 😍

  2. Th

   Tänkte precis skriva samma fakta! Du kan ju till och med skita i det där med pumpningen. Jag tror att allt sånt här bull shit kommer ifrån att man inte vill att mammor ska dricka med barn. För precis som Michaela skrev så är det inga konstigheter att dricka och amma rent alkoholmässigt. Ta ett glas och njut!

Annons
stats